Preview Mode Links will not work in preview mode

Svenska Breakare Podcast

Svenska Breakare är podcasten där vi lyftar fram de personer som på ett eller annat sätt har påverkat den svenska breaking/ breakdans scenen. Ni får träffa intressanta människor som berättar om hur de hittade in i dansen, vad som hände sen och hur deras liv ser ut idag. Men vi pratar också om hur framtiden ser ut för dansen. Podden produceras av Fredrik Öjbro och Björn Hagstedt med bidrag från Riksorganisationen för breaking Devote. Det grafiska arbetet är gjort av Antonio Magana. Avsnitten släpps varannan vecka. Jämna veckor på söndagar.

Dec 17, 2017

Idag gästas vi av Teres aka Swiski som är medlem i gruppen Concrete Kingz & Kweenz. Hon är inte superaktiv längre men hon har inte slutat som hon själv säger. Vi pratar om hennes väg in i breaking och hur det kom sig att hon via sitt yrke som arkitekt har börjat bygga dansbanor. Vi pratar rätt mycket som...


Dec 14, 2017

Under Hip Hop Weekend i Kalmars RnB Brunch satt jag ned en stund med Kenneth Seremet. Historiker och gammal breakare. Du kanske har sett han i det numera Kulturförklarade Freak Out i Bagen från 1984. Finns på youtube. Just nu är han aktuell kring en Hip Hop Utställning som visas i Kalmar och som senare ska bli en...


Dec 11, 2017

Under Hip Hop Weekend i Kalmars RnB Brunch satt jag ned en stund med arrangören och pratade om hur det är att vara arrangör. Hur lyckas han göra återkommande arrangemang och hur sker urvalet kring vad som ska prioriteras? 


Dec 3, 2017

Få breakare i Sverige har ett så mytomspunnet rykte som Nico. Vart tog han vägen? Vilka dansare ser han upp till? Vad tycker han om dagens scen?

Jag vet inte vad jag ska skriva. Ett kort avsnitt som är en måste lyssning för alla hip hop heads där ute. 


Nov 19, 2017

Django är en av de personer som har inspirerat många i Sverige med sin stilfulla break. Allt han gör i sin dans andas finess och style. Men Django har också haft en svår resa. Denna resa berättar Django öppenhjärtligt och utan att linda in det. Det mest utlämnande avsnittet hittils i poddens historia.