Preview Mode Links will not work in preview mode

Svenska Breakare Podcast


Svenska Breakare är podcasten där vi lyftar fram de personer som på ett eller annat sätt har påverkat den svenska breaking/ breakdans scenen. Ni får träffa intressanta människor som berättar om hur de hittade in i dansen, vad som hände sen och hur deras liv ser ut idag. Men vi pratar också om hur framtiden ser ut för dansen. Podden produceras av Fredrik Öjbro och Björn Hagstedt med bidrag från Riksorganisationen för breaking Devote. Det grafiska arbetet är gjort av Antonio Magana. Avsnitten släpps varannan vecka. Jämna veckor på söndagar.

Jul 13, 2020

I minne av en person som betytt mycket för mig och jag med flera andra gjort ett minnesavsnitt om denna man.  Det finns tyvärr många inom breakingsverige som lämnat oss tidigt. Jag visste inte hur jag skulle hantera beskedet och vad jag kunde göra för att ära honom. Tillslut landade jag i att det bästa man kan göra är att hålla hans minne levande. För Edmund var överallt och ingenstans. En multitalang som klarade det mesta han tog sig an. Breaking, rap, graff, snowboard, skateboard, fotboll osv. Han insåg det nog inte själv men gud vad han påverkade alla runtomkring honom. Har du träffat honom minns du honom. Edmunds historia för mig börjar i Hökerum. Så därför tar podden avstamp där. För att sen gå vidare. Podden är uppdelad i följande delar

  • Fredrik och Robin Seffel pratar om hur via Edmund hittade in i breakingen.
  • Style Warriors Crew (AbeOne, Seffel och N-D) om de tidiga minnena om Edmund och de tog upp kontakten efter det.
  • Ett snack med hans rapkollega Calle Wadell från Raak vilket avslutas med deras mixtape.

Det här är vad jag kunde göra och vill någon annan göra något för att hedra någon med min hjälp. Så säg till så gör jag vad jag kan. Om det är något jag uppmanar er att ta med er så är det att se till att ta tid för reflektion ibland. Stanna upp. Tänk igenom vilka som betyder något för dig. Låt dem få veta det på något sätt. För någon dag finns de inte kvar.