Preview Mode Links will not work in preview mode

Svenska Breakare Podcast


Svenska Breakare är podcasten där vi lyftar fram de personer som på ett eller annat sätt har påverkat den svenska breaking/ breakdans scenen. Ni får träffa intressanta människor som berättar om hur de hittade in i dansen, vad som hände sen och hur deras liv ser ut idag. Men vi pratar också om hur framtiden ser ut för dansen. Podden produceras av Fredrik Öjbro och Björn Hagstedt med bidrag från Riksorganisationen för breaking Devote. Det grafiska arbetet är gjort av Antonio Magana. Avsnitten släpps varannan vecka. Jämna veckor på söndagar.

Sep 14, 2023

Svenska breakare podcast presenterar bokförläggaren, graffaren och hip hop utforskaren Tobias Barenthin Lindblad. Avsnittet kretsar kring helt nya historier som förändrar vårt avlånga lands breakinghistoria. Mellan 1983-1986 fanns det ett stort gäng breakdansare i Luleå som varken vi eller de aktiva i Norrbotten kände till. Tobias berättar om breakdance SM 1984 som hade över 25 lokala deltävlingar och 10 regionalatvälingar som kröntes med en SM-final i Stockholm. Utöver detta får du höra spännande historier kring avspärrade rum under köpcentrum i centrala Luleå som har bevarat graffitimålningar från början av 90 talet och mycket mycket mer. 

 Om du är intresserad av boken kan du bland annat köpa den här: https://www.bokus.com/bok/9789188369543/no-limits-graffiti-och-subkulturer-i-lulea-1980-1991/ 

Vill du se mer från Tobias arbete så kan du följa honom på Insta: @hiphopensbarn och @dokumentpress